Les reivindicacions del nostre teixit empresarial

El passat dia 13 de juny es va celebrar la Nit de l’Empresa de la FEGP, l’espai de relacions empresarials (networking) més important que es celebra anualment a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, amb la participació de més de 400 persones. I com ja és habitual vam aprofitar l’oportunitat per posar sobre la taula algunes de les demandes i/o problemàtiques que preocupen al nostre teixit empresarial. Aquest any les van centrar en la simplificació administrativa i l’organització territorial.

La principal demanda que rebem dels nostres associats fa referència a la simplificació administrativa, reivindicació reiterativa! La percepció que tenim és que enlloc de millorar des de la pandèmia hem anat a pitjor. Segons dades del departament d’Economia a Catalunya un 95% de les empreses tenen menys de 10 treballadors,  els tràmits administratius les ofeguen.

Com a segona reivindicació vam presentar va ser el Pla Territorial Parcial del Penedès, que condicionarà les possibilitats de creixement econòmic de les nostres comarques. Des de la FEGP defensem que el nostre és, i ha de continuar sent, un territori on viure i on treballar. No volem ser ni la bateria ni el dormitori de l’àrea metropolitana!

Ens preocupa molt perquè creiem que l’Avant-Projecte està concebut des d’una visió molt centralista de país i condicionarà les possibilitats futures del nostre territori: Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, i també una part de l’Anoia. Per aquest motiu hem presentat tota una sèrie de propostes a l’Avant-Projecte de Pla Territorial Parcial del Penedès, que us animo a llegir a la nostra web.

Neus Lloveras i Massana

Presidenta FEGP – Penedès Econòmic juny 2024

Share