En fase de recuperació

Si bé és cert que des de la perspectiva mèdica la pandèmia de la Covid-19 encara no ha acabat, en clau econòmica es pot afirmar clarament que ja hem entrat en la fase de recuperació.

A nivell de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf així ho avala l’informe que vam presentar fa algunes setmanes: “Perspectives de recuperació de les economies comarcals desprès de la Covid 19.”

Les tres comarques, que s’han vist afectades de manera desigual per la pandèmia, ja s’estan recuperant de l’impacte sobre les seves economies, però a diferents ritmes.

Pel que fa a l’Alt Penedès, és la comarca que va aguantar millor els afectes de la pandèmia, perquè té menys activitats amb una elevada interacció social. En canvi el Garraf i especialment el Baix Penedès s’han vist més afectades, ambdues fortament dependents del turisme.

En canvi, pel que fa a la recuperació, el Garraf està tenint un comportament especialment positiu, mentre l’Alt Penedès ho està fent a un ritme més moderat.

Els empresaris ho estan donant tot, desprès d’un any especialment complicat, però hi ha factors que condicionaran la recuperació i que no depenen del teixit econòmic sinó de les administracions públiques.

Per exemple no podem oblidar que encara no s’han destinat ajudes directes suficients als sectors més afectats, com s’ha fet a la majoria de països de la UE. Si no es fa moltes empreses es quedaran pel camí.

També estem molt pendents de com evolucionen els Fons Europeus, la seva correcta utilització condicionarà el futur econòmic del país. Només si arriben a tot el teixit econòmic, també a la pimes, suposaran un veritable motor de modernització i augment de competitivitat de les empreses del país.

En aquestes circumstàncies arriba la Nit de l’Empresa – Gala de Premis FEGP 2021, una celebració que agafa aquest any un sentit més enllà del que és habitual.

Serà com sempre el lloc de trobada i relació dels empresaris de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf i una ocasió per posar en valor actuacions destacades, a través dels Premis FEGP.

Però aquest any també aportarà el plaer de retrobar-nos físicament, desprès d’interminables reunions virtuals, la sensació que hem tornat a la normalitat.

Com sempre una bona oportunitat per desconnectar durant una estona del dia a dia i gaudir d’una vetllada que estic segura que no deixarà ningú indiferent.

Ens veiem ben aviat, una abraçada

Perspectiva juny 2021

Share