El Museu del Ferrocarril, més dels vilanovins i les vilanovines

Vista aèria del Museu del Ferrocarril

Aquest matí el govern municipal i el Museu del Ferrocarril hem explicat el recent acord a què hem arribat, per tal que les instal·lacions museístiques acullin un nou espai per a la vida social i de lleure de la gent jove de Vilanova i la Geltrú. Agraeixo molt les paraules de la directora del Museu, Pilar Garcia, que ha reconegut el dia d’avui com un dels més feliços de la seva trajectòria professional.

Pilar Garcia parlava de la feliç coincidència d’objectius de les dues institucions: l’Ajuntament necessita un nou espai d’ús per a la ciutat, i el Museu vol ser necessari per a la ciutat. El pla estratègic del Museu del Ferrocarril pretén repensar les funcions de la institució per esdevenir més que un espai de custòdia de patrimoni, per integrar-se en la vida de la ciutat. I avui, amb aquest acord, s’ha obert aquest nou camí.

Des de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú agraïm l’actitud oberta i il·lusionada de la direcció del Museu, que creu en un projecte de servei als ciutadans i les ciutadanes. Aquest govern veu en el Museu del Ferrocarril un actiu determinant, com a pol d’atracció de visitants i, sobretot, com a peça clau d’un projecte de capitalitat, per ser capital del ferrocarril. Comptem amb el Museu del Ferrocarril com a element estratègic en benefici de la ciutat, i ens complau comprovar, una vegada més, la seva vocació de ser un patrimoni dels vilanovins i les vilanovines.

Per al govern municipal és important haver trobat una solució satisfactòria a la necessitat d’espai per a la gent jove. És, és clar, una solució provisional, de moment fins al 2015, a espera de la creació d’un equipament específic. Però mentrestant respondrà a les demandes de totes les parts. D’una banda, l’emplaçament al Museu del Ferrocarril ofereix a la gent jove més superfície, estabilitat i confortabilitat que l’Envelat. De l’altra, per a l’Ajuntament de la ciutat suposa un important estalvi econòmic: el muntatge de l’Envelat costa cada any 95.000 euros, mentre que adequar les dues naus comportarà una despesa total de 120.000 euros. Per tant, l’estalvi és ben considerable i benvingut.

Vull donar les gràcies a les persones que han participat en aquest acord, que han treballat amb imaginació per trobar solucions i fer coincidir voluntats. Desitgem que en pocs mesos els joves de Vilanova i la Geltrú ja gaudeixen del seu nou espai al Museu del Ferrocarril.

Notícia relacionada

 

Share