Nou curs. Projectes i reptes per als propers mesos

Arribat el setembre, s’ha restaurat el ritme de treball intens a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb la vista posada en els principals projectes i accions que ens ocuparan els propers mesos. Les regidores i els regidors del govern hem reprès l’activitat amb energia renovada, amb l’objectiu de seguir desenvolupant del Pla d’Actuació Municipal, el nostre full de ruta.

Els projectes i accions previstes per als propers mesos ens portaran avenços en àmbits com el manteniment de la ciutat, la promoció del civisme, l’atenció a l’emergència social o la reforma de la façana marítima: àmbits que tenen repercussió directa en la qualitat de vida dels vilanovins i les vilanovines, per això ens sentim esperonats per afrontar-los.

Equip de govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Tal com ha estat sempre, la nostra primera preocupació és l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat. És una qüestió que requereix un seguiment proper i constant, per això ara és moment d’avaluar l’aplicació del pla de xoc iniciat fa uns mesos, revisar-lo, actualitzar-lo i preveure noves mesures. Comptarem una vegada més amb la implicació dels agents socials, per obtenir una visió més transversal i ajustada de les necessitats actuals.

Una de les accions més immediates serà la confecció del Pla de Civisme, amb la voluntat de promoure l’actitud cívica i la bona convivència als carrers i places. Aquest pla, que s’entén estretament vinculat al pla de manteniment i millora de l’espai públic que ja s’està aplicant, s’està preparant actualment i en les properes setmanes iniciarà un procés de participació per incloure les aportacions de la ciutadania.

En l’àmbit urbanístic, aquest setembre hi començarà a haver moviments, tal com ja s’havia anunciat. És a punt de començar la intervenció a la platja del Far i també la urbanització de la plaça del Port. D’aquesta manera, veurem els primers passos de la transformació de la nostra façana marítima, que és un gran actiu de la ciutat que hem d’aprofitar. D’altra banda, fa pocs dies han començat ja les obres d’ampliació de l’edifici de l’Ajuntament, que ens permetrà eliminar del tot els lloguers d’espais per a dependències municipals.

Tenim sobre la taula, així mateix, altres temes imminents i prioritaris. D’un costat, els tècnics municipals treballen ja per cercar una alternativa per a les línies de bus urbà 3 i 4, que una sentència judicial ens obliga a anul·lar. El compromís de l’Ajuntament és garantir el servei als usuaris i usuàries, per això ben aviat tindrem una nova proposta de línies que no entri en incompatibilitats amb el servei interurbà.

L’altra qüestió que abordarem de manera immediata és la redacció d’una nova ordenança de sorolls, i valorarem la conveniència d’una ordenança específica sobre festivals. Els fets succeïts els darrers mesos han posat de manifest la necessitat de disposar d’una regulació actualitzada que faciliti la celebració de la gran quantitat d’esdeveniments que es promouen a Vilanova i la Geltrú. Ens hi posarem aquest setembre, amb la resta de forces polítiques i demanant la participació activa d’entitats veïnals, culturals, juvenils i organitzadores de festivals, entre d’altres.

Tenim present, d’altra banda, que en el darrer trimestre de l’any s’intensifica el debat per a les taxes i pressupostos municipals de l’any vinent. Tots dos documents es treballaran en paral·lel, però ens fa molta il·lusió enguany encarar aquest debat amb una novetat: obrir-lo per primera vegada a la participació ciutadana. Efectivament, una part del pressupost es destinarà a allò que els vilanovins i les vilanovines decideixin fruit d’un procés participatiu. És un pas important i que respon a la necessitat ineludible d’incrementar la implicació de la ciutadania en la presa de decisions.

És fàcil d’imaginar, doncs, que els representants municipals emprenem el curs polític amb molta empenta, amb moltes ganes de fer realitat tots aquests projectes i reptes que han de permetre, des de diferents àmbits, avançar en la millora de la qualitat de vida a Vilanova i la Geltrú. Som-hi!

Share