Neus Lloveras

BIOGRAFIA:

Vaig néixer a Vilanova i la Geltrú el 3 d’agost de 1963. Amb el meu marit, el Xavier, hem tingut una filla i un fill, l’Àurea i el Roger. Malauradament el Xavi ens va deixar l’any 2018. Tinc una germana amb la qual sempre he estat molt unida.

Els meus pares han estat molt arrelats a Vilanova i la Geltrú, la mare treballava a la botiga Baleares de la rambla principal. El meu pare, tot i provenir d’una família de pescadors, va treballar de fuster fins que va acabar essent el que més li agradava: cantant d’òpera. La feina del pare va  suposar que visqués alguns anys a l’estranger. Entre 1967 i 1969 a Tel Aviv (Israel), del 1971 al 1973 a Essen (Alemanya) i, sense moure’m d’aquell país, entre 1973 i 1980 vaig viure a Hamburg.

A principis dels anys 80 vaig tornar a Catalunya per quedar-m’hi definitivament. Vaig cursar els estudis acadèmics de batxillerat i COU a l’escola alemanya de Barcelona i vaig accedir a la universitat. Tot seguit vaig obtenir el títol de tècnic administratiu al CIC de Barcelona i em vaig diplomar en direcció financera a l’escola de negocis EADA.

Vaig ser durant 26 anys (del 1985 al 2011) la directora d’administració i finances de l’empresa AKO, que ha acabat sent el meu projecte professional. La meva implicació en la vida associativa de Vilanova i la Geltrú em va encaminar a la política municipal, i així l’any 2011 vaig agafar una excedència forçosa de l’empresa per assumir el càrrec d’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, la primera alcaldessa de la ciutat.

Finalitzada la meva etapa de servei públic, el juny de 2019 m’he reincorporat a la vida professional, tal com sempre havia mantingut que faria. Actualment sóc la consellera delegada i responsable de relacions externes de la mateixa empresa. Amb data 1/10/2019 vaig ser escollida presidenta de la FEGP (Federació Empresarial del Gran Penedès). 

El fet que hagués de viatjar molt m’ha obert les portes a conèixer idiomes, tot i que ara en tinc alguns una mica “rovellats”. Tinc el First Certificate in English de la Universitat de Cambridge, el Diplôme de Langue Française de la Universitat de Toulouse i el certificat d’aptitut d’alemany expedit per l’Escola Oficial d’Idiomes de Barcelona.

Encara que hagi acabat centrant la meva carrera professional en la direcció financera sempre m’ha interessat molt l’art.  De jove em vaig dedicar durant un temps intensament a la pintura, m’agrada especialment el postimpressionisme de Gauguin i Van Gogh, i el surrealisme de Picasso, Miró i Dalí. Musicalment, m’agrada tot tipus de música, sobretot els Beatles i Queen.

El temps lliure el dedico preferentment a la família, ja sigui donant un tomb per Vilanova i la Geltrú, fent una escapada a la muntanya, esquiant o viatjant junts. Quan no estic treballant ni amb la família m’agrada sentir-me activa i participar de la societat vilanovina, parlar amb la gent, conèixer l’opinió i la visió de les persones per aprendre d’elles.

POLÍTICA:

En política, vaig tenir el primer contacte l’any 2003 quan el llavors cap de llista, Esteve Orriols, em va incorporar al seu equip. Durant dues legislatures vaig combinar la seva feina amb la dedicació a la política des de la oposició.

El març de 2009 l’executiva municipal de CiU va decidir que encapçalés la candidatura a les eleccions municipals del 2011 i contra tot pronòstic vaig guanyar. He estat alcaldessa de Vilanova i la Geltrú des de l’11 de juny de 2011 fins al 14 de juny de 2019.

El juliol de 2015 em vaig incorporar a la candidatura Junts pel Sí (JxSí), ocupant el número 14, per concórrer a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre. Fruit dels resultats dels comicis, vaig ser diputada de JxSí fins a l’octubre de 2017. Així mateix, des d’abril de 2016 i fins a febrer de 2018, vaig exercir de presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència.

El jutge Pablo Llarena em va investigar per un presumpte delicte de rebel·lió però finalment vaig quedar fora de la causa. Per altra banda el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya em va citar com a investigada per un presumpte delicte de desobediència, per haver promogut el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 entre els alcaldes. Al gener de 2019 es va arxivar la causa.

L’any 2017 vaig anar a les llistes de Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2017. A principis de 2018 vaig anunciar que abandonava la política institucional i que no em presentaria a la reelecció com a alcaldessa. Vaig renunciar al meu escó al Parlament de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*