I ara què?

Està finalitzant una temporada d’estiu que, pendent de poder analitzar detalladament totes les dades, tot apunta que haurà estat una bona temporada turística. Les incerteses i amenaces no han frenat el consum i els establiments hotelers i totes les activitats relacionades amb l’oci i la restauració han tingut molt bona ocupació en general i concretament a les nostres comarques.

Ara caldrà veure com evoluciona tot durant els propers mesos perquè hi ha molts factors que poden condicionar i malmetre l’economia, com són l’evolució de la guerra d’Ucraïna, l’elevada inflació o la retirada dels estímuls monetaris.

Tothom està d’acord en què cal frenar les pressions inflacionistes, però com fer-ho sense provocar una recessió global? A més cal tenir en compte que hi ha països molt endeutats que hauran de demanar ajuda financera internacional si això passa. Aquest és el gran repte que tenen els bancs centrals sobre la taula.

Tot això en un context de fracàs de la globalització i augment de les crisis humanitàries, i amb un panorama  geopolític molt complicat, en què els equilibris que es van consolidar desprès de la segona guerra mundial estan canviant.

A la FEGP l’activitat no s’atura i com sempre un dels principals objectius és  facilitar als socis i sòcies informació d’utilitat, especialment important en un context difícil i canviat com és l’actual. En aquest sentit aprofito per recordar-vos que el 22 de setembre presentem l’Informe de Conjuntura Econòmica semestral de la FEGP. Trobaràs tota la informació en aquest enllaç https://fegp.cat/esdeveniment/presentacio-informe-de-conjuntura-economica-num-51/

Teniu a les mans la Revista Perspectiva que editem cada dos mesos i que us facilita informació sobre les principals activitats i serveis que la FEGP ofereix als seus associats. Espero que sigui del vostre interès.

Revista Perspectiva 06/09/2022

Share