La FEGP, agent actiu del foment de la innovació

Teniu a les vostres mans una nova edició de la revista Perspectiva de la FEGP, una bon recull de tot allò que es mou al voltant de l’entitat. Hi ha reportatges que expliquen els projectes empresarials dels socis i es dona la benvinguda als nous socis, es parla de les segones jornades d’economia, que es celebraran els propers dies 9 i 10 de novembre a Sant Pere de Ribes, hi ha un recull de l’oferta formativa de la FEGP i també hi trobareu les principals conclusions del darrer informe de conjuntura econòmica.

Però en aquesta edició, voldria destacar tres projectes relacionats amb la innovació, en els quals la FEGP està participant, en alguns casos com a organitzador i en d’altres com a col·laborador. El foment de la innovació és molt present a la FEGP i és en aquest sentit que es va constituir fa tres anys una sectorial transversal dedicada a aquest tema. 

La primera iniciativa és el Congrés de Dones d’empresa, que es celebrarà el proper dia 18 de novembre a l’espai Neàpolis de Vilanova i la Geltrú. Aquest any serà la vuitena edició i amb la voluntat de reforçar la seva orientació cap a la innovació,  passa a denominar-se CREA i incorpora novetats molt interessants.

Per altra banda el programa Innova Penedès, un programa impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb l’objectiu d’acompanyar a les empreses en el procés d’implantació de la innovació a les seves organitzacions. I finalment la jornada que es celebrarà el proper 14 de novembre a Santa Margarida i els Monjos sobre “Tecnologies Disruptives al Sector Agroalimentari”, promoguda pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

L’objecteu de totes aquestes iniciatives és proporcionar informació i orientació al teixit empresarial de les tres comarques. A més, a la majoria d’activitats, els protagonistes són socis de la FEGP, que comparteixen els seus coneixements, i així es fomenta també la col·laboració entre les empreses del territori.

Però també veureu que el format és majoritàriament de col·laboració publico-privada, perquè mantenir un contacte directe i constant amb les administracions locals, diputacions i amb la Generalitat de Catalunya és bàsic per poder exercir la funció de defensa conjunta dels interessos del teixit empresarial del nostre territori. En aquest sentit, a banda de les activitats que s’organitzen conjuntament amb diverses administracions, la FEPG participa activament en 30 consells i taules de treball.

No m’allargo més, espero poder-te saludar properament  personalment en alguna de les iniciatives que s’organitzen des de l’entitat.

Revista Perspectiva Octubre 2022

Share