No totes les persones tenen les mateixes oportunitats a la nostra societat

El passat dia 18 de novembre es celebrava a l’espai Neàpolis de Vilanova i la Geltrú el 8è. congrés del col·lectiu Dones d’Empresa de la FEGP. Un esdeveniment que té com a objectius principal donar visibilitat a la dona empresària i aportar eines que ajudin a superar les barreres que, encara avui, moltes dones es troben en el mon laboral.

Les xifres ens ho indiquen clarament, mentre un 58% de les titulacions universitàries estan ocupades per dones només un 26% dels càrrecs de consells de direcció i un 5% de les direccions generals són dones. Per tant, estem molt lluny de la normalitat. Així, una gran part del talent es perd pel camí i resta competitivitat a les nostres empreses. Però el que és més greu, no totes les persones tenen les mateixes oportunitats a la nostra societat.

En aquesta 8a. edició el congrés ha passat a denominar-se: CREA, que significa: Coopera – Repensa – Empren – Activa, quatre paraules que defineixen molt bé l’essència del col·lectiu, un congrés que evoluciona constantment i que aposta pel gran nivell de qualitat de tots els seus continguts.

Les ponències han estat molt diverses, una primera part centrada en aportar coneixements sobre temes d’actualitat i un segon apartat dedicat a compartir experiències, com per exemple la ponència d’honor a càrrec de la Sra. Rosa Maria Calaf. Destacable que cap de les intervencions ha estat  unidireccional sinó que totes han obert la participació a les persones assistents i en diversos casos s’han generat debats molt interessants.

Per altra banda s’han organitzat múltiples tallers orientats a generar experiències i a fomentar l’establiment de contactes entre les assistents al congrés.  

En resum, cal felicitar a tothom que ha fet possible el 8è congrés de Dones d’empresa de la FEGP: en primer lloc el grup impulsor de dones d’empresa i l’equip de la FEGP, però també la col·laboració indispensable de diverses institucions i de molts patrocinadors privats.

Penedès Econòmic Novembre 2022

Share