OPORTUNITATS

La paraula oportunitat és d’origen llatí Opportunitas i significa ” davant del port “. Defineix les diverses opcions que té un mariner o un navegant a l’hora d’arribar a un port segur, de fer coses o activitats. Bàsicament la situació que ara mateix estem vivint, acabem de superar una travessia molt dura i, com acostuma a passar desprès de períodes de crisi, l’any 2022 hauria de ser un any d’oportunitats.

En termes generals la decisió de la EU de crear un fons de recuperació de 750.000 milions d’euros, materialitzada amb els fons Next Generation, és una molt bona notícia, tot i que cal veure com s’acaben aplicant. El risc més important que es visualitza ara mateix és que els diners no arribin a les petites i mitjanes empreses.

Per altra banda, en clau local, els canvis d’hàbits relacionats amb la pandèmia poden afavorir l’acolliment a la comarca del Garraf d’activitats intensives en coneixement i tecnologia de vocació internacional, que poden apostar per establir-se en llocs amb més qualitat de vida i més qualitat paisatgística.

Hem de ser capaços d’aprofitar les oportunitats que se’ns obren a curt termini, però sense oblidar els grans reptes globals a llarg termini que tenim sobre la taula, com  són la crisi climàtica o les desigualtats sistèmiques entre nord i sud, entre d’altres.

Neus Lloveras i Massana

HELIX GARRAF

Febrer 2022

Share