Intervenció en l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya

Acte institucional Diada Nacional de Catalunya

Vilanovins i vilanovines:

Un any més ens trobem davant el monument d’aquest fill il·lustre de Vilanova i la Geltrú, Francesc Macià, per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Un any més, la nació catalana exalta els seus valors, recorda la seva història i els homes i les dones que n’han estat  protagonistes, lluitant pels drets i les llibertats del poble català.

Enguany, 11 de setembre de 2012, aquesta commemoració pren un caràcter molt especial. Vivim una diada històrica, transcendental; la reivindicació de la nostra identitat nacional hi és més present que mai.

El poble català sempre ha estat valent i lluitador. Sempre ha alçat el cap després de les sotragades i ha mirat endavant. Sempre ha estat un poble solidari i acollidor, receptor d’altres cultures, admirador de l’avantguarda i del progrés.

Tots aquests trets del tarannà català han fet que avui Catalunya sigui un país ben viu, fort, un país integrador, que estima la seva història, la seva cultura i la seva llengua.

Un país preparat per fer front a totes les dificultats del present, preparat per dir prou a una situació d’asfíxia econòmica injusta, a les invasions en la nostra sobirania, i als intents d’esborrar la nostra expressió nacional.

Avui el poble català reclama justícia i reconeixement envers la solidaritat que ha demostrat durant dècades, i respecte als seus trets nacionals i a les seves institucions. I ho fa amb convicció ferma i amb un ple sentit democràtic.

La confluència d’aquests sentiments serà present aquesta tarda en els milers de catalans i catalanes que sortiran al carrer, per manifestar la seva voluntat de ser un poble lliure, un país sobirà dins l’Europa de les nacions. De deixar enrere el passat per veure, en el demà, un futur més esperançador.

Des d’aquí demano, als qui aniran a la manifestació i als qui no, que ens unim per Catalunya, perquè tots plegats som imparables. És hora de ser valents, de parlar amb veu clara, de reclamar amb fermesa el que Catalunya es mereix i de tornar l’esperança al país.

Com va dir el mateix president Macià: “Catalans, sapigueu fer-vos dignes de Catalunya”.

Ara és el moment!

Vilanovins, vilanovines, visca Catalunya!

Share