El Penedès i el Garraf diuen “prou” a la C32

El passat diumenge 5 de febrer institucions locals, universitat i agents econòmics i socials de les comarques del Baix Penedès i del Garraf ens vam manifestar amb una marxa lenta per la C32 per dir “prou”.

Agrupats al Pacte Penedès Marítim des del 17 de gener de 2019, la plataforma ha estat negociant amb la Generalitat de Catalunya per reduir l’impacte negatiu que té la C32 sobre els habitats i el teixit econòmic de les comarques. La resposta ha estat absolutament insuficient, per part de tots els Governs, i la darrera pujada de preus del mes de gener ha estat el detonant que ha portat la plataforma a augmentar la intensitat de les demandes.

Si fins ara es negociaven rebaixes ara la demanda és clara: gratuïtat de la C32 per a tots els trajectes que es realitzin en 24 hores durant els 7 dies de la setmana. Un dels principals objectius de la FEGP és defensar els interessos dels empresaris i empresàries de les nostres comarques i els dèficits en mobilitat condicionen clarament la competitivitat de les empreses.

L’activitat de l’entitat durant aquest principi d’any està sent molt intensa: els dos Fòrums que s’han organitzat han estat molt interessants i les noves ofertes en formació estan tenint molta acceptació. Sobre aquests tema recordar que l’any passat es va fer un estudi de les necessitats formatives de les empreses associades i que aquest any 2023 s’ofereix la possibilitat de gestionar tota la formació de l’any.

Per altra banda també estan generant molt interès per part dels socis els programes de transformació digital que s’estan canalitzant a través de la FEGP i que han d’ajudar a fer més competitives les nostres empreses.

Finalment fer menció a que aquest any Dones d’Empresa compleix 15 anys, això s’haurà de celebrar! i recordar-vos que la Nit de l’Empresa s’avança al 27 d’abril a la Finca Mas Solers, amb moltes novetats. En aquest sentit us animo a presentar les vostres candidatures als Premis FEGP, entre el 15 de febrer i el 15 de març.

Revista Perspectiva 07/02/2023

Share