Els nous Ajuntaments

Fa pocs dies s’han constituït els nous consistoris, més de 8000 regidors i regidores han pres possessió dels seus càrrecs als ajuntaments de Catalunya. Per tant com a patronal territorial el primer que vull fer és felicitar-los i desitjar-los molta sort. Malauradament, en el nostre país, la classe política està desprestigiada. El mal ús de la posició de poder, per part d’alguns, ha esquitxat a tot el col·lectiu que, majoritàriament i especialment en política municipal, treballa molt i amb un fort esperit de servei a la comunitat.

Però dit això vull aprofitar per demanar algunes coses, la primera que els nous Alcaldes i els seus equips de govern executin allò que han anunciat en el programa electoral amb valentia, sense deixar-se intimidar per les “minories sorolloses”. Massa sovint hem vist en els darrers anys com el “no a tot” s’ha imposat i això porta a la paràlisi. En la majoria de projectes és gairebé impossible trobar la conformitat de tothom, però les administracions locals han de ser capaces de prioritzar allò que beneficia a la majoria.

La segona, que deixin treballar al teixit econòmic. La dificultat dels tràmits administratius als ajuntaments és la queixa número 1 que rebem per part dels nostres associats. Els empresaris i empresàries no demanen ajudes, demanen poder desenvolupar els seus projectes sense haver de superar tràmits complicats i lents. Aquí una primera mesura hauria de ser eliminar la cita prèvia que es va instaurar durant la pandèmia i que molts Ajuntaments han mantingut per nombrosos tràmits.

Acabo com he començat, moltes felicitats i una mica de sort, que sempre va bé, però sobre tot molts encerts!!!

Penedès Econòmic 21/06/2023

Share