Encara queda feina per fer

Sembla que era ahir però ja fa 4 anys que un nou equip vam assumir la responsabilitat de liderar la FEGP. Ho vam fer plens d’il·lusió, convençuts i convençudes que hi havia moltes oportunitats de fer l’entitat més útil pels socis. Ens fèiem la pregunta: de què serveix ser soci de la FEGP? i molts cops no trobàvem una resposta prou satisfactòria. Aquest va ser el principal motiu pel qual vam decidir presentar una candidatura, que va ser escollida majoritàriament pels socis i que he tingut el privilegi de presidir. Us agraeixo la confiança!

Ara ens trobem novament en període electoral a la FEGP, perquè seguint el que marquen els Estatuts de l’entitat la Junta Directiva celebrada el passat dia 22 de maig va convocar eleccions pel proper 10 de juliol. El mateix equip que ens presentàvem fa 4 anys hem decidit tornar-ho a fer, perquè tenim la percepció que encara no hem acabat la feina. En aquesta revista trobareu una entrevista on explico el que han estat aquests 4 anys i els reptes que encara tenim sobre la taula.

Pel que fa al contingut de la revista veureu que es destaca la celebració dels 15 anys de dones d’empresa, un dels col·lectius més actius de l’entitat que s’ha anat consolidant com un element indispensable dintre dels objectius de la FEGP. També hi trobareu un resum del que va ser la Nit de l’Empresa 2023, la trobada de networking empresarial més important que es celebra anualment a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf.

També voldria destacar la presentació de la 19ª edició de l’INDEX de competitivitat comarcal de la FEGP, trobareu un bon resum a la revista. Se’n desprèn que totes les comarques, excepte l’Aran, han experimentat una millora en els seus valors respecte a l’any anterior.

Aquesta millora generalitzada té diversos motius, en primer lloc el creixement econòmic generalitzat. Però també hi tenen a veure les polítiques públiques implementades per les comarques, com l’atracció d’inversions, la promoció del turisme, la millora de la formació i les capacitats dels treballadors locals i la millora d’infraestructures en general. La capacitat de cada comarca per aconseguir un model de desenvolupament adequat a les seves característiques és clau per a la generació de riquesa i benestar, i l’INDEX és una eina molt útil per treballar en aquesta direcció.

Espero que el contingut de la revista us resulti d’interès i sobre tot poder-vos saludar personalment en algun dels actes que s’organitzen des de la FEGP.

Revista Perspectiva juny 2023

Share