La premsa local, agent vertebrador del país

Vagi per davant la meva felicitació a tot l’equip d’Eix Diari per la valentia i la bona feina realitzada durant 10 anys. Valentia perquè se’n necessita una bona dosi per impulsar un nou mitja local d’àmbit pluricomarcal en plena crisi, l’any 2012. En aquells moments Vilanova Digital ja tenia una llarga trajectòria, però l’esperit emprenedor de l’equip els va portar a fer aquest un pas endavant. En segon lloc felicitats per la feina ben feta, perquè durant tots aquests anys l’equip ha estat capaç de mantenir un bon nivell informatiu, assegurant a l’hora la viabilitat del projecte.

Catalunya és un país ric per la seva gran diversitat, no tenir-ho en compte deixa de banda moltes potencialitats. Cal aprofitar les singularitats de cada territori i impulsar les interaccions locals, fer xarxa entre persones, entitats, empreses, poblacions i comarques. Malauradament, la meva impressió és que Catalunya és cada com més centralista, tot gira al voltant de la capital, i això empobreix el país.  Evitar això és precisament una de les lluites de les patronals territorials, com la FEPG, una lluita compartida amb els mitjans de comunicació locals com Eix Diari.

Recordo els meus primers contactes amb el mitjà, en l’època del Vilanova Digital,  com a seguidora activa del hoquei patins a Vilanova, primer a la Junta de l’Olímpic Club de Hoquei i desprès a la Junta del Club Patí Vilanova. Durant diverses èpoques vaig ser l’encarregada de passar al mitjà resultats i articles. Eix Diari, i abans Vilanova Digital, sempre ha fet una gran feina com a altaveu del mon esportiu del territori, donant gran visibilitat als equips de base.

Després vaig continuar relacionant-me amb Eix Diari des de l’àmbit polític, primer com a regidora de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i finalment com a alcaldessa des de l’any 2011 fins l’any 2019. Un dels primers esdeveniments de gran importància en els quals vaig participar va ser la inauguració de la C15, el 2 de desembre de 2011, una via de comunicació que obria noves oportunitats a la ciutat, a la comarca i a totes les comarques de l’Eix Diagonal. Aquesta nova etapa pel territori coincidia pràcticament amb el llançament d’Eix Diari, al cap de poques setmanes, amb objectius equivalents: dotar el territori de millors comunicacions.

L’any 2019 vaig deixar la política per dedicar-me 100% al que ha estat el meu projecte empresarial des de l’any 1985. Però com que no me’n sé estar d’involucrar-me, a finals de l’any 2019 vaig ser escollida presidenta de la FEGP, patronal de referència de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, un càrrec representatiu no retribuït. I també en aquesta darrera etapa he estat en contacte amb Eix Diari, donant conjuntament visibilitat a les reivindicacions del teixit empresarial del territori i impulsant la col·laboració entre els actors locals.

Acabo com he començat, moltes felicitats per la feina feta fins avui i per molts anys!

EIX DIARI – 30/11/2022

Share