Optimisme, en un context d’incerteses i riscos

Ja som a la recta final del 2022 i, pendent de veure com acaba l’any, sembla que els pronòstics catastròfics, sobre l’evolució de l’economia durant el segon semestre de l’any 2022, no s’han fet realitat.

A finals del segon semestre es va poder constatar el bon comportament de l’economia catalana durant el primer semestre 2022, acostant-se el PIB a valors pre-pandèmia i amb nivells màxims d’afiliació i xifres d’atur similars al 2008.

En un context de desaparició de les restriccions per la Covid, el Garraf havia experimentat una recuperació important de la seva economia, amb un increment del 5,6% dels llocs de treball durant el segon trimestre de 2022. La situació era similar al Baix Penedès, on la reobertura de l’economia també havia impulsat la creació d’ocupació, i també a l’Alt Penedès, amb un pes important de la industria, s’estava mantenint un bon ritme de creació d’ocupació.

Ara bé, tots estàvem pendents dels riscos que existien, que podien condicionar i malmetre l’economia, com l’evolució de la guerra d’Ucraïna, l’elevada inflació o la retirada dels estímuls monetaris.

A dia d’avui, tot i que les darreres dades estadístiques disponibles són encara de setembre, tot apunta a que el segon semestre 2022 no ha estat tant negatiu com s’esperava, i que l’activitat econòmica s’ha mantingut força estable. Ho examinarem amb exactitud quan es publiqui l’Informe de Conjuntura Econòmica de la FEGP corresponent al segon semestre 2022.

Mentrestant, a la present edició de la revista Perspectiva, hi trobareu tota la informació sobre les activitats que s’han realitzat els darrers mesos, articles sobre temes d’interès, reportatges per conèixer els socis de la FEGP i informació sobre tots els serveis que s’ofereixen.

Tingueu en compte que el proper dia 16 de desembre es celebra una Assemblea Extraordinària de la FEGP, amb la possibilitat de compartir posteriorment un dinar. Us animo a participar-hi, serà una bona oportunitat per intercanviar opinions, compartir experiències i establir col·laboracions.

Bones Festes i un Feliç Any 2023.

Revista Perspectiva desembre 2022

Share