“Sant tornem-hi”

Qui més qui menys hem gaudit les darreres setmanes d’un petit període de vacances. Durant uns dies hem deixat de banda les rutines diàries i ara toca  tornar a agafar el ritme. Quan estem de vacances, normalment, ens sentim bé i relaxats perquè triem el que volem fer, som nosaltres qui generem l’entorn que volem. I, perquè no ho fem tot l’any?

La realitat és que les circumstàncies laborals i personals són molt diverses, sovint complexes i no sempre agradables, però ens hem de resignar? Jo crec que som capaços de millorar, encara que només sigui una mica, el nostre entorn, senzillament canviant la nostra actitud. Una actitud positiva, un somriure i un “bon dia” fan miracles, fins i tot en contextos i persones que sembla impossible. El repte és no deixar-se contagiar pel mal humor de gent que “s’aixeca cada dia amb el peu esquerra” sinó contagiar la nostra felicitat.

L’impacte d’aquests petits canvis, impulsats per cada un de nosaltres, tindrà més efecte si va acompanyat actuacions promogudes des de les organitzacions per potenciar un bon clima laboral i detectar i neutralitzar persones tòxiques. Hi sortirem guanyant en primer lloc les persones, però també les companyies, perquè un bon ambient de treball sempre millora la productivitat.

Si no ens en sortim i només aconseguim sentir-nos bé durant les vacances, amb la qual cosa tornar a la feina resulta un malson, potser ens hauríem de plantejar canvis. Evidentment hi ha circumstàncies personals i laborals que fan impossible capgirar la nostra vida, però en molts casos no és així, senzillament estem acomodats. Jo crec que val la pena intentar-ho!  

Via Empresa 31/08/2023

Share